Остров с местни или ризорт?

Share this post on:

Разликата в двата типа почивка е голяма. В ризорт човек попада на остров изцяло създаден за да бъде курорт. Сгради, жилища, пътища, плажове – всичко е фокусирано изцяло само за туризъм. Това не са населени места за местните – те там само работят. На остров с местни нещата са съвсем различни. Там почиващите живеят сред къщите и семействата на местните, в много случаи това са даже къщи, в които те са живеели до скоро. Човек попада сред живота на местните с всички плюсове и минуси на този живот.

А всъщност, въпросът може да не е “или”, а “и”, защото е напълно възможно да се организира комбинирана почивка – няколко дни на ризорт и после на остров с местни или обратното. В групата има много споделени подобни почивки.

Също така, честа практика е да се почива последователно на 2-3 и повече острови с местни. Така човек може да види различни неща. Има острови с по-добри места за снимки и разходки, други които предлагат по-добри и интересни екскурзии, островите се различават и откъм предлагане на храна и т.н.

Във Фейсбук групата въпросите за комбинация на остров с местни и ризорт, както и няколко острова с местни са коментирани често.

Подробно за разликите и споделени видеа от остров с местни

Share this post on:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *