Неоправданите очаквания

Share this post on:

Много важен въпрос. Всеки тръгнал за първи път на такъв тип почивка, трябва да го прочете!

Говорил съм със стотици хора били на Малдивите. Има такива, за които Малдивите са рай и такива, които казват „Миии… не е това, което си мислех.“. И от двата типа мнения има и сред почивалите на скъп ризорт и сред почивалите на остров с местни. И не става въпрос за хора с различни стандарти, а за различия между очакваното и реалността. Първото ми посещение на Малдивите беше авантюра – сам си бях организирал всичко за една напълно непозната дестинация. Информацията ми беше толкова оскъдна, че може да се оцени на нула. Със съпругата ми бяхме готови, че нещо явно няма да е наред, при положение, че плащаме 10 пъти по-ниска цена от всички “официални” оферти за Малдивите. Може би точно тази липса за очакване на „Уау ефект“ всъщност допринесе за него. Всички, които са идвали с нас през следващите години са приемали и преживявали Малдивите като нас. Повечето от сподвижниците ни продължават да се включват в почивките ни и последния март бяхме 13 човека.

Не си навивайте на пръста дебели и скъпи прежди – приемете, че отивате на топло зимно море и толкоз – всичко друго, което получите ще е бонус.

Островът с местни предоставя прекрасен плаж, бял пясък, омагьосващ риф, палми, вкусна храна, запомнящи се екскурзии. Хотелите предлагат чисти стаи с климатик, баня, закуска и всичко нужно за нормален престой.

Ако търсите лукс и “баунти”, идете на ризорт.

Тема, в която е обсъждан този въпрос

Колко струва почивка на остров с местни?

Share this post on:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *