Хотелите на остров с местни

Share this post on:

От 2009-а година местното население има право да предлага къщи за гости. В началото това наистина са били къщите или части от тях на самите местни жители, впоследствие започват да строят сгради точно за целта.

При този вид почивка реално сте на гости на някой малдивец. В неговия „хотел“. Слагам го в кавички, защото в повечето случаи „хотелът“ са 2-4 стаи на един или най-много на два етажа. Е, през последните години на по-активните острови започнаха да се появяват и по-сериозни постройки, но за щастие все още могат да се намерят тихи и прекрасни острови. Когато отивате на такъв тип почивка, реално вие живеете сред местните хора, в тяхното село. Наблюдавате живота им и даже участвате в него. Този тип почивка спокойно може да се определи като “селски туризъм”. В тези села/острови няма настилка по улиците, няма тротоари, сградите (много често дори и хотелчетата) са с непретенциозен външен вид.

От собственика на хотела зависи страшно много. Бил сме в хотел, който е бил много по-добър спрямо друг, но преживяванията и усещането за „Малдиви“ според мен не зависи от сградата-стаята-лукса, а от нещата свързани с водата – плажове, рифове и особено екскурзии.

Какво трябва да знаем за местните хотели: прозорците, стаите, локацията, храната, оценките от букинг и др.

Какви са конктактите на Малдивите и има ли нужда от адаптери

Хотел на Укулас отвътре

Видео на хотел и стаи от Укулас

Видеа от хотел и плажа пред него – Укулас

Share this post on:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *